22400, Україна, Вінницька область,
м. Калинівка, вул. Незалежності, 67


+38 (0432) 50-80-37 рушникосушарки
+38 (0432) 50-80-36 н/ж металопрокат
+38 (0432) 50-80-30 факс

Інформація
Види нержавіючого металопрокату

Види нержавіючого металопрокатуЦінний технологічний матеріал – нержавіюча сталь – представляє собою металевий сплав із заліза і добавок, що дозволяють придбати антикорозійну опірність. Основним таким компонентом є хром, причому збільшення його частки в сплаві дозволяє підвищити опірність матеріалу довкіллю. Крім хрому в сплав для виробництва нержавіючого металопрокату часто додаються інші цінні елементи: кобальт, молібден, нікель і т.д.

Сучасна металургія випускає кілька різновидів нержавіючого металопрокату:

-  круг;
- лист;
- труби різного профілю;
- смуги та стрічки, дріт, куточки та шестигранники.

Нержавіючий круг є сортовим металопрокатом з якісної легованої сталі, поперечний переріз якого представлений у вигляді кола. Він створюється шляхом гарячого прокатування або металевого калібрування. В основному такий нержавіючий металопрокат застосовується в харчовій, медичній, паперової промисловості та в машинобудуванні.

Листовий прокат є виробом з плоским перетином. Його можуть виробляти як гарячим, так і холодним способом катки. Матеріал має велику стійкість до корозії і за способом обробки може бути матовим і дзеркальним. Лист виробляється з технічної або харчової нержавіючої сталі.

Матеріал застосовується для виготовлення деталей способом штампування. Крім того, лист зручний для виробництва ємностей для хімічної та харчової промисловості (наприклад, труб різного діаметра), а також нафтогазової галузі.

Нержавіючий металопрокат у вигляді труби є дуже поширеним видом металургійної продукції. Він володіє унікальними властивостями: високою міцністю, зручністю в експлуатації та довговічністю. Труби легко піддаються зварюванні, механічній обробці. Завдяки застосуванню нових матеріалів, можливості використання цього виду прокату постійно збільшуються.

Нержавіючим металопрокатом у вигляді смуги використовується в машинобудуванні, харчовій та хімічній промисловості. Такий прокат застосовують для виробництва труб, швелерів, куточків.